Skip to content

Ungdomarna är vår framtid

december 6, 2008

Mitt engagemang i ungdomar är vid detta laget ganska välkänt och efter ett förslag jag lade i utbildningsnämnden fick Höganäs kommun en chans att åka på två dagars seminarium med Fryshusandan när de var i Helsingborg.

Hur det var? Räcker fantastiskt inspirerande?

Deltagare från flera kommuner i nordvästra Skåne, inklusive ungdomar och då även TUFF respekt, var representerade. Från Höganäs var även Fritidsgården och ungdomsrådet med.

Förutom gruppövningar där vi fick arbeta med hur det ser ut i våra respektive kommuner fick vi också många fina föreläsningar och diskussionsmöjligheter – men kanske viktigast av allt – vi fick en möjlighet att samtala över kommungränserna.

Som jag ser det är det ganska enkelt faktiskt… Barn och ungdomar gör som vi vuxna gör – mycket sällan som vi säger. Om inte vi kan föregå med gott exempel och agera just vuxna får vi bekymmer.

Med en statistik på ca 385 000 barn till missbrukare, 100 000 barn till psykiskt sjuka och ett mörkertal vi inte ens kan föreställa oss är det väl inte så underligt att vi har många unga som inte mår bra?

Hur ska vuxna människor som inte är vuxna utan själva fast i sina mönster, beteenden och tragiska barndomsminnen kunna fostra kloka och starka barn?

Det viktiga är att man inte dömer varken vuxna eller ungdomar utan försöker hitta vägar till förståelse och möjlighet att bli hela individer. Dessa fantastiska unga människor med sin otroliga energi kan visa oss vägen – låt dem göra det.

Lolo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: