Skip to content

bidragsfusk och statistik och förbannad lögn

februari 19, 2009

fortsättning på gammalt fusk straffar…

Som svar på mitt senaste inlägg dyker detta upp i dagens HD.

”Vid årsskiftet fanns ungefär 79 000 personer som varit sjukskrivna i mer än 180 dagar. För ungefär 10 000 av dem avslutades sjukskrivningen under perioden 31 december till 19 januari. Det är ungefär lika många som samma period året före, men eftersom antalet sjukfall minskat innebär det i praktiken en liten ökning.”

”Det intryck som Magdalena Brasch fått är att de nya reglerna och uppmärksamheten kring dem lett till en större medvetenhet hos alla inblandade, hälso- och sjukvården, arbetsgivarna, Försäkringskassan och den sjukskrivne själv.

— Det är vårt intryck att reglerna har skapat en högre aktivitet.”

Ja som sagt, att försäkringskassan måste hitta vägar att få stopp på fusket känns fortfarande naturligt. Det är inte konstigt att sjukfallen minskat – folk är livrädda för att vara sjuka även när de är det på riktigt!

Om man summerar det så är det bortfall i inkomst, social förlust och kommunikationssvårigheter med försäkringskassan som hägrar och vem har inte lust att ha det så?? Man granskas och ifrågasätts hårt och många människor är hellre sjuka och jobbar än att stå ut med detta. Om man sen faktiskt MÅSTE vara beroende av försäkringskassans utbetalningar för att överleva känns sakerna genast mycket tryggare eller hur?

För det händer ALDRIG att utbetalningarna är försenade!! Här vill jag passa på att berömma vår alliansregering – förslaget att försäkringskassan också ska vara återbetalningsskyldig med ränta känns helt rättvis!

Jag vidhåller tyvärr att man måste vara fullt frisk för att vara sjuk…

Jag vidhåller också bestämt att man MÅSTE få stopp på bidragsfusket – frågan är inte om utan HUR!

Lolo

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: