Skip to content

Insändare… som tål att upprepas!

mars 25, 2009

Hade följande text i HD men tål att upprepas…

Låt elever få sticka ut!

Folkpartiet satsar hårt på skolan på både svag och stark – men argumenten mot är från oppositionen många. Socialdemokraterna menar fortfarande att alla ska vara lika – vilket är precis den attityd som gett oss ett samhälle där ingen vågar sticka upp i något ämne – praktiskt som teoretiskt. Faktum är att man inte ska sticka upp punkt slut, för om man ”tror man är något” ska man plockas ner till den gråzon som socialdemokratisk politik har etsat in i varje människa och som gör att ingen riktigt vågar tro på sina egna styrkor.

Oavsett argument för eller emot måste vi vanliga dödliga kunna se att det är på tiden att alla elever får en möjlighet att vara bra på just det de är bra på? Att ge eleverna möjligheten att känna sig starka inom ett område ger inte bara bättre betyg utan dessutom en betydligt högre självkänsla, som i sin tur leder till ökat ansvarstagande.

Att kunna tro på sina styrkor leder nog oftare till att elever har lättare att hantera sina så kallade svagheter, som faktiskt inte behöver vara svagheter utan bara mindre starka sidor hos samma person – en helhet. Alla ska ha lika rättigheter men alla behöver inte vara lika.

I ett längre perspektiv har vi nu möjligheten att låta kommande generationer bli starkare individer med en god självkänsla och en ordentlig möjlighet att hävda sig både på arbetsmarknaden och på det mer personliga planet. Sveriges barn och unga förtjänar det.

Louise Stjernquist

ledamot i utbildningsnämnden för Folkpartiet Liberalerna i Höganäs

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: