Skip to content

kommunfullmäktige i direktkommentering…

mars 26, 2009

Höganäs kommunfullmäktige är i full gång på närradion 104,9

suckar tungt…

Det har varit många skriverier och mycket diskussioner runt Råd och Stöds verksamhet, (som i korthet är en ny organisation med uppdrag att samordna elevhälsa, myndighetsutövning som tidigare låg under socialnämnden (LVU och SoL), familjepunkten) som flyttades över till utbildningsnämnden från 1 april 2007.

På grund av ett stort budgetunderskott som granskats av både Ernst & Young och utomstående sakkunniga  flyttas nu verksamheten tillbaka till socialnämnden, förutsatt att det så beslutas i kommande kommunfullmäktige.

Företrädare för oppositionen, (s), uttalar sig på dagens kommunfullmäktige i mycket märkliga termer. Man anklagar styrande allians för bristande kontroll och använder sig av uttryck som ”dålig hushållning med skattebetalarnas pengar” och hänvisar till underskottet som uppstått i Råd & Stöd.

Hur kan det vara dålig ekonomisk hushållning med skattebetalarnas pengar att hjälpa de barn och ungdomar som behöver det allra mest?

Jag börjar bli orolig för socialdemokraterna… De slår sig för bröstet och hävdar att de och de allena bryr sig om arbetare, barn, gamla och handikappade och med vänsterhanden slår de ut mot de svagaste.

Jag ställde mig bakom den utvärdering som tidigare ordförande i utbildningsnämnden föreslog vid arbetsutskottsmöte – alliansen önskade dra nytta av erfarenheter, misstag och problematik för att lära sig något och belysa vad som i framtiden kan göras bättre. Att det nu blir (s) som lägger samma förslag spelar inte mig någon roll – det viktigaste är att verksamheten inom råd och stöd fungerar optimalt – det vill säga ser till de svagas bästa. Jag tycker dessutom att 1:e v. ordf. i utbildningsnämndens insändarsvar i HD i måndags var ytterst talande och bra.

Uttalanden som ovan nämnda är skrämmande kortsiktiga och populistiska – men svara mig på detta:

Hur kan man vinna politiska poäng på att föra ICKE politik och sätta sådant som kan ge rubriker före sådant som ger varaktiga och hållbara resultat? Sedan kommer man och talar om långsiktighet och förnuft!?

Lolo

psst.. ett hett tips till (s):

Det finns de som verkligen står på de svagas sida – helt och hållet!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: