Skip to content

Vi får inte glömma att det är människor!!

september 29, 2009

Har följt lite artiklar som har med vårt sociala ansvar att göra, dvs samhällets – vårt allas – ansvar att stötta de utsatta som av olika anledningar behöver det, må det vara eget missbruk eller ett omhändertaget barn…

41:an

familjehem

Familjehemmen ska ses över – BRA! När råd och stöd fanns och låg under utbildningsnämnden var det något som jag ofta höjde rösten för att förespråka. När det gått så långt att barn blir omhändertagna på grund av eget beteende har det gått för långt, då har vi missat! Barn som blir omhändertagna på grund av miljö, dvs att familjen av en eller annan anledning inte klarar av att ge barnen det de behöver för att utvecklas till kloka vuxna så småningom, är man ute i lite bättre tid… Men att sedan glömma bort att ha kontakt med familjehemmen är katastrof! Det har debatterats om detta i alla forum vid detta laget tror jag, och inget har fått mig att ändra uppfattning.

Det så kallade 41:an, ett ställe för missbrukare att få hjälp och stöd, får ingen riktad kritik, men lite tillsägelse… Om detta stället har jag en åsikt! (naturligtvis)
Missbruksvården har kommit långt mycket längre än den har i Höganäs, och både Sveamottagningen (som är jätte viktig i mina ögon för att man anonymt kan få hjälp) och 41:an hade behövt fler verktyg för att utvecklas.

Har man pratat med de som vet vad som behövs – alltså missbrukarna? Det är svårt att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt, men för den sakens skull får vi inte sluta att försöka.

Vi får aldrig glömma att de alla, både missbrukare och tvångsomhändertagna barn är människor – unika och speciella! Alla är vi inte lika men alla har vi ett lika värde!

Lolo

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: