Skip to content

Så fick Fp till en förändring i alliansen!

mars 3, 2010

På gårdagens kommunstyrelsemöte togs beslut om de så kallade konjunkturpengarna – de extra pengar som staten gett alla kommuner för att klara av finanskrisen. Flera beslut var av intresse – men viktigast av allt var tillägget i budget som alliansen nu är eniga om:

En återställelse av nyckeltalen till de minsta! Vilket då alltså betyder att det blir något fler vuxna i verksamheten. Detta innebär att grupper med barn 1-3 år går från nuvarande 4,7 åa (åa är förkortning för årsarbetare) till 4,5 åa och barn 4-5 år går från från 7,2 till 7,0 åa från och med 1 april i år.

Göran Olsson

Folkpartiet i Höganäs har haft samma ståndpunkt sedan november i fjol när vi gick emot övriga allianspartierna och inte ville gå med på förändringarna av nyckeltalen – något Göran Olsson vår kommunstyrelseledamot, fick en del gliringar för även i media.  Valutspel vill jag minnas att det kallades.

Louise Stjernquist

Sedan dess har debatten gått hög lite överallt i kommunen och föräldrar organiserade sig. Fp har stått fast hela tiden. Både i kommunstyrelse, utbildningsnämnd. När nu övriga allianspartier också tycker att det är dags att återställa är folkpartiet både glada och stolta.

Visst är det härligt när det visar sig att det GÅR att förändra? Det ÄR inte totalt kört!

Presskonferensen är idag och så fort HD har skrivit något kommer länken.

Ha en härlig dag!

Lolo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: