Skip to content

olika syn på saker – är det fel?

mars 5, 2010

Inte utan att dra på smilbanden läser jag på HD’s nättidning att övriga i alliansen i Höganäs är irriterade på Folkpartiet. Man förfasar sig över att Fp har fräckheten att rösta för ett förslag som kommer från andra sidan blockgränsen. Jaha? Vad är problemet med att ha en avvikande åsikt? Som jag tidigare uttryckt:

En allians innebär samarbete – och i ett samarbete är man inte alltid överens. Att ha rätt att stå för sin åsikt och rösta för en bra idé oavsett vilket håll den idén kommer ifrån borde vara något som berikar och förstärker debatten – och i sin tur demokratin.

Folkpartiets blåklint

Vidare i artikeln upptäcker man att det kanske inte just är faktumet att Fp röstar för ett annat förslag som irriterar utan att Fp gör det på sittande möte – och inte har varskott innan. Man ska rätta sig efter de spelregler som finns.

— Man kan inte bara ändra sig vid sittande bord. Här går vi fram med ett enat alliansförslag och så helt plötsligt går Folkpartiet med på Socialdemokraternas yrkanden. Det underlättar ju inte precis samarbetet mellan oss, säger Ulf Molin bistert.

Politiken behöver vitaliseras – och inte sjutton blir det fart i debatterna om man inte kan ändra sig? Om man tolkar Fp’s representant så har inga garantier lämnats:

— Vi är inget ja-sägarparti till Moderaterna utan har en egen uppfattning i flera frågor. Inom Folkpartiet har vi slagits länge för både ungdomarna och skolan. När Socialdemokraterna i två olika yrkanden ville lägga mer pengar så var det naturligt för oss att hålla med, säger Göran Olsson.

Kanske är det jag som är naiv – men jag trodde faktiskt att en bra idé är en bra idé oavsett var den kommer ifrån! Inte kan man väl rösta mot något som ligger så djupt rotat i partiet när man ser att det så väl behövs förstärkning för ungdomarna och skolan? Inte heller trodde jag att man per automatik ville ha nya samarbetspartners för att man inte är överens.

Alliansens äktenskap är väl som alla andra äktenskap? Man är inte sams jämt – det innebär inte att man ska skilja sig!

Att debatten då ska föras i tysthet inom borgelig grupp är tydligen själva klon i det hela – och då ställer jag mig automatiskt frågan: Anser vår representant inte att han blivit hörd i gruppdiskussionen? Vi är inte ute efter nya samarbetspartners, vi är bara raka i våra ståndpunkter. En artikel talar nog inte om hela sanningen om vad som ligger bakom… och det är intressant att läsa kommentarerna till den i HD.

Fortsättning väntas följa…

Lolo

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. Ingegärd Sundell permalink
    mars 5, 2010 11:27

    Kunde inte uttryckt det bättre själv!!!!!

Trackbacks

  1. Folkpartiet Höganäs – det tydliga alternativet « Louise for Peace
  2. Vänstern är orolig och Folkpartiet är otydliga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: