Skip to content

Solariers vara eller icke vara

mars 14, 2010

Läser i HD att Kultur & Fritidsnämnden bestämmer sig för att återremittera, alltså skicka tillbaka frågan till förvaltningen för fortsatt utredning,  om solariernas existens på Höganäs sportcenter.  Varför? Jo för att utredningen är för svag och för att riskerna med solarier slätas över.

Farligt eller inte?

– Vi har återremitterat frågan eftersom det saknades information i utredningen. Den kändes inte objektiv och farorna slätades över, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Hanna Werth (FP).

Precis som Hanna, är jag inte människa att säga vilket som är farligt eller inte i sammanhanget – och visst beror det säkert på vad man jämför med. För många är solen en källa till läkning och för lika många är den det inte. Det vi vet är att cancerrisken ökar ganska markant vid solariesolning – precis som vid vanlig solning.

Jag tycker det är klokt av Hanna att skicka tillbaka frågan för att få ett bättre underlag för beslut. Man kan inte bara få utredningar som är ensidiga och inte tar upp hela bilden när man är fritidspolitiker, vi måste kunna få en objektiv rapport att läsa igenom!

Så ska man fatta ett klokt beslut, och det vill man ju gärna, så måste ordentligt material finnas!

Det är skillnaden mellan förvaltning och tjänstemän och fritidspolitiker… de är proffs inom sitt område – vi förväntas vara det utan anledning.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: