Skip to content

sluta diskutera – agera!

juni 14, 2010

Så har det hänt igen… jag satte mig för att bläddra igenom dagens nyheter och anledningen till att jag inte gillar att läsa tidningarna blev med ens kristallklar… När man envist håller fast vid tron på människan och medmänsklighet känns det tufft att läsa om Kirgizistan – som inte ger en speciellt trevlig bild av människan…

så då har det hänt igen…

Varför lär vi oss inte av våra misstag? Hur kan detta få lov att hända?

Människor flyr för sina liv, små flickor blir våldtagna framför sina förtvivlade föräldrar, varför? Enligt nyheterna av etniska anledningar och av en khan som vill ha makten tillbaka.

”Provokationerna har nått sitt mål: på gator och torg sker en kedjereaktion, öga för öga, mord för mord. . . De uzbeker och kirgizer som i dag dödar varandra på gatorna i Osj och Jalal-Abad spiller inte blod för sina folk eller några höga ideal om självstyre. De är slumpartade offer och marionetter i händerna på en cynisk och brutal khan som efter att ha störtats från tronen har bestämt sig för att hämnas”, skrev Ferganas chefredaktör Daniil Kislov.

Det diskuteras skyndsamt inom FN och andra organ och gränserna stängs… Mycket talas det också om politisk korruption, demokratiformer och ledarskap och för att tala klartext – utan omskrivningar – det har kanske inte fungerat helt lyckat… Men människorna? Barnen? Så det politiska styret – läs pengarna, eller snarare bristen på den varan – har lett till blodiga våldshandlingar som är organiserade och etniska!?

Vi lär av historien att vi inte lär av historien…

Med en syrlig smak i munnen inser jag att skillnaden mellan det politiska klimat som skapar blodiga inbördeskrig och demokratiproblem i en mindre svensk kommun, är pengarna. Vi har mer av den varan och behöver inte stå varandra efter livet för att kunna försörja våra barn. Men principen är den samma.

Makt korrumperar – den måste alltså fördelas på många för att en demokrati ska fungera…

Jag förbannar allt våld åt helvetet till och lider med de människor som just nu får se sina nära dödas eller måste fly från sina hem – måtte alla organ och politiker diskutera snabbt och sedan agera!

Lolo

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: