Skip to content

Tack för det kommunfullmäktige!

juni 24, 2010

Så var historien om ”ta bort nämnder och lägg dem alla under KS” historien äntligen överstökad för denna gången. 24 röster mot 14 – så fick förespråkarna för maktkoncentration och minskad delaktighet=minskad demokrati se sig nedröstade.

Jag har suttit med i parlamentariska gruppen under resans gång och många av de vitaliserande förslag som framkommit är riktigt bra. Förhoppningen är att det ska leda till aktiva och engagerade fritidspolitiker som alla känner att det är ok att ha en åsikt – och att framföra den. Efter det får demokratin ha sin gång, och som vi ju alla vet innebär det inte att man alltid får som man vill – men man ska och bör i alla fall kunna försöka!

Gruppens förslag gick ut på remiss till alla partier – där vi skulle yttra oss över det förslag som fanns – trodde vi i alla fall – och gjorde så. Men vissa förespråkare för ”mer makt åt några få” gav sig inte – trots nedröstade även i parlamentariska gruppen.

Så Tack kommunfullmäktige för att denna sagan nu är all – men (som säges i visst känt TV program) det kommer mera……

Då kommer jag att vara där och bevaka

Lolo

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Jonas Kihlman permalink
    juni 26, 2010 05:53

    Vi är helt överens om att makten ska decentraliseras så mycket det bara går och är praktiskt möjligt, men att ha en organisation bara för organisationen skull tycker jag är fel.
    Att politiker får ut arvode (om än så lite) för att dela ut stipendier och besluta om cykelställ tycker jag som sagt är fel, dessa resurser skulle kunna användas bättre. Jag vill ha en demokrati som bygger på kvalité snarare än kvantitet.

Trackbacks

  1. oh vad härligt det är med liberalism! « Louise for Peace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: