Skip to content

Demokratin är det allra viktigaste

februari 18, 2011

Det talas om domino-effekt i Arabvärlden och Nordafrika… Folk reser sig och säger ifrån, trots risk för sitt eget och sina barns liv. Egypten står inför ett helt nytt politiskt system och osäkerheten är stor fortfarande. En sak har de alla gemensamt.

Demokratin och de för oss självklara mänskliga rättigheterna är det allra viktigaste!

Jag beundrar och högaktar dem alla.

Här hos oss, i Sverige, SkåneHöganäs – är det kanske inte just risken för våra liv vi måste ta hänsyn till när vi står upp för yttrandefriheten och slår ett slag för demokratin – vi är ju ett fritt och självtänkande folk. Eller? Visst är vi det – och inte har vi problem med demokratin här inte! Och ingen behöver minsann bli utsatt för någon form av påhopp!!

Då säger jag helt enkelt att demokratin – yttrandefriheten och de mänskliga rättigheterna måste bevakas varje dag – överallt i hela världen! Även i Höganäs och vår lilla kommuns parlamentariska församling.

Var det än dyker upp saker som strider mot demokratiska spelregler måste vi alla säga stopp på ett (och det är inte det lättaste) demokratiskt och rakt sätt. Även om jämförelsen kan tyckas märklig är det inte alls så långt borta vid liten eftertanke. I ett fritt och demokratiskt samhälle kan vi alla rösta bort demokratin hur lätt som helst! Det står oss fritt att göra så… Alltså är jämförelsen inte så konstig.

Bara en tankeväckare…

Jag försöker dra mitt strå till stacken – och följa spelreglerna för demokratin. De som finns nedtecknade – tydliga – raka – klara …

Lolo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: