Skip to content

Håll budget – punkt slut

december 18, 2011

Höganäs fullmäktige accepterade inte utbildningsnämndens vädjan att få dra över budget med det underskott som vi hela tiden vetat att vår fina gymnasieskola skulle generera.

Åtgärder är gjorda – som alla är fullt medvetna om – och vi i nämnden får acceptera beslutet, men vi behöver inte tycka om det.

Det jag ställer mig högst frågande till är att ärendet kom upp först nu, precis som HD skriver:

På årets sista fullmäktigemöte

Och det efter att jag som vice ordförande kontaktat fullmäktiges ordförande för att höra var sjutton ärendet blev av!

Trots våra vädjanden så ställde sig ingen bakom detta – vi ska hålla budget, punkt slut!

Politik är att väga olika storheter mot varandra och sedan prioritera. Jo tack… men jag ställer mig ändå frågande till varför man väger vissa storheter lättare än andra.

Vissa ärenden springer igenom som om de hade eld i baken och frågan är då hur väl underarbetade och genomtänkta de kan bli. Vi kan ju ta partistödet och den politiska sekreteraren som ett exempel… I den frågan står jag fast vid det jag sa i fullmäktige:

Folkpartiet är beredda att bekosta sekreteraren trots att vi hela tiden varit mycket kritiska till det hela – med det partistöd vi har idag. Alltså inte belasta skattekollektivet ytterligare.

Naturligtvis har det inget med person att göra – sekreteraren gör säkerligen ett bra jobb – det är principen. Inte heller oppositionen hade några invändningar mot att lösa situationen på detta, för mig, mycket tveksamma sätt. Och som jag också tydligt deklarerade:

Så som läget är nu ska övriga partier självklart kompenseras! Jag vill ju ha rättvisa. Men jag vidhåller också att en DJUP och intensiv diskussion måste föras om HUR vi ska göra framöver!

Det är bara att konstatera…

Medlen går före målen. Mindre bra…

Lolo

 

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. december 18, 2011 11:21

    Bra skrivet om partistödet och den politiske sekreteraren! Vänsterpartiet är inte nöjda med den lösning som nu valts. Vi hade hellre sett att fullmäktige yrkat bifall till vår motion som avslog den 24/11. I den yrkade vi på ”att partistödet för samtliga partier som ingår i högeralliansen (C, FP, KD, M) sänks proportionerligt partierna emellan med en summa som sammanlagt motsvarar kostnaden för den politiske sekreteraren”. Som vi ser det finns det tre alternativ: 1. Den politiske sekreteraren avskaffas. 2. Högeralliansens partistöd sänks med en summa som motsvarar kostnaden för den politiske sekreteraren. 3. Oppositionspartiernas partistöd höjs med en summa som motsvarar kostnaden för den politiske sekreteraren. Vi hade föredragit alternativ 1 eller 2, men i brist på det får alternativ 3 duga. Vi menar att anställningen av en politisk sekreterare utan att förändra partistödet har inneburit ett otillbörligt gynnande av högeralliansen ända sedan den politiske sekreteraren anställts. Om det skulle ha varit rättvist på riktigt borde man låtit beslutet gälla retroaktivt från det datum den politiske sekreteraren anställdes, antingen genom att högeralliansen betalade av sitt partistöd eller genom att oppositionspartierna kompenserades. Hur som helst är detta en väldigt pinsam historia för högeralliansen som tyder på att åtminstone vissa är både fartblinda och döva för synpunkter från oppositionen. Vänsterpartiet påpekade ju faktiskt detta tidigt.

    God Jul och Gott Nytt År Louise!

Trackbacks

  1. gärna stimulans – men det ska hålla! « Louise for Peace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: