Skip to content

Spik i kistan för S flumskola!

december 3, 2013

Det funkade såhär också - men räcker det idag?

En spik i kistan på S ”flumskola” – låt den vara begraven för evigt!

Idag, tisdagen den 3 december, presenterade Skolverket resultatet av den senaste PISA-undersökningen, en internationell studie som undersöker hur bra utbildningssystemet bidrar till att rusta våra 9:or för framtiden. Studiens resultat är allvarliga.Svenska elevers kunskaper i matte, läsförståelse och naturvetenskap har försämrats ytterligare och våra resultat ligger nu långt efter jämförbara länder.

Tyvärr var resultaten väntade. Samtidigt måste vi komma ihåg att mätningen gjordes i årskurs 9 i mars 2012, bara ett halvår efter att våra största reformer trätt i kraft. Regeringens reformer, såsom nya läroplaner, nytt betygssystem, ny lärarutbildning och kompetensutveckling av lärare omfattade inte avgångsklasserna. Dessa elever har gått hela sin skoltid i Socialdemokraternas flumskola med mycket självstudier – en förödande studieteknik för elever som behöver stöd i skolan. Det är pojkar från studieovana hem som förlorat mest på det. Därför är resultaten från PISA inte en utvärdering av den nya skolpolitiken, utan spiken i kistan för den gamla.

Nu gäller det att vi fortsätter på inslagen väg i Höganäs – nämligen fortsatta stora satsningar på skolan. Det som tillfördes inför 2014 års budget ser vi som en god början, och är stolta över att ha kämpat fram, men det är inte nog.

Alla elever måste odiskutabelt få det de som individer behöver inom skolan för att nå de nationella målen – det handlar om deras liv och Sveriges framtid.

Jag lovar att fortsätta kämpa för barn och ungdomar i Höganäs – Skåne – Sverige – ja i stort sätt alla ställen jag befinner mig på – även i fortsättningen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: