Skip to content

Inget är givet!

juni 13, 2017

Direkt efter utbildningsnämndens möte den 30 maj skrev jag ett inlägg på min blogg som talade om att jag under inga omständigheter tycker att föreslagna neddragningar inom skolan är ok. Jag pekade också på de punkter som jag lyckades få beställt en djupare konsekvensanalys för, däribland fanns Lotsen & Kompassen, språkspåret, kulturskolan och fritidsgårdarna. Genom de ändringar som vi lyckades få övrig allians att gå med på, ges ytterligare en möjlighet att titta djupare på vilka konsekvenser det skulle kunna ge OM dessa förslag någonsin blir verklighet. 

Nej – inget är givet, inget är klart och inget är slutdiskuterat! Framförallt så är det inte alls självklart att förslagen drivs igenom i kommunstyrelsen och sedan i oktober i kommunfullmäktige.

Min prioriteringsordning är tydlig och klar, barn, ungdomar, funktionshindrade, sjuka och äldre är prio ett.

Uppdraget från Kommunfullmäktige till alla nämnder var att ta fram konsekvensbeskrivningar på hur en eventuell effektivisering på 3% skulle slå på verksamheterna. Det är först nu när vi har alla korten på bordet som det tuffa arbetet börjar. Ska vi leva upp till vår slogan att Höganäs är väl värt att investera i så måste vi också investera i det som är viktigast – oss som bor, verkar och lever här. Då ingår inga cyniska baktankar, inget tas för givet och vi blir inte tystade. Min förhoppning är att vi ska hitta vägar framåt som inte innebär en halshuggning av ungdomsverksamheten eller slag mot de svagaste. Innan sista ordet är sagt finns det inget som är bestämt.

Louise Stjernquist (L) – gruppledare

Svar till insändaren i HD  med signaturen Min mening:

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: