Skip to content

Därför är jag Liberal

Det är där jag hör hemma – ideologiskt sett i alla fall.

Jag ser livet från olika perspektiv

Något jag upptäckt under mina snart 10 år som engagerad fritidspolitiker är att även inom ett parti finns det en höger, en vänster och en massa gråzoner i mitten.

För mig är det styrkan hos Liberalerna – i den höga debatten hittar man absolut bäst svar!

Det måste vara högt till tak – allas åsikter måste få vägas in – och den lösning man enas om är en fantastisk kompromiss och tillvaratagande av mångas olika erfarenheter och tankar.

Vissa har kommenterat LIberalerna som:

”de tycker ju egentligen ingenting, de bara finns!”

Fel…

För mig är Liberalismen det enda rätta då jag intensivt tror och hoppas på individens egen förmåga till att tänka, känna, agera, påverka och ta ansvar. Inte bara för sig själv – men det är fantastiskt bra om man börjar där – utan även för så mycket annat.

Frihet under ansvar.

Alldeles för många människor i världen, och även i Sverige, är så vana vid att bli styrda i allt de tar sig för att de inte längre vågar gå utanför gränserna för vad som ses som acceptabelt i den kontext man befinner sig. Förutom en hel del samhällsbekymmer leder detta till en begränsning av den mänskliga förmågan. Säg gärna emot mig – jag gillar det, jag är Liberal!

Jag är socialliberal…

"...som en vårflod..."

”…som en vårflod…”

Så enkelt är det

Jämförd med Pippi

Lolo

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. september 24, 2008 19:10

  Kul att läsa din blogg, hoppas du fortsätter.
  Jag är också socialliberal, som du sett på min blogg. Men det betyder att jag inte är folkpartist längre. Efter 50 år i partiet (ja jag var bara ett barn när jag gick med) kände jag att jag inte kunde försvara den nya politiken.

 2. louisestjernquist permalink*
  september 24, 2008 19:37

  jag tror fortfarande på att det går att förändra världen. *ler*

  hoppas jag aldrig slutar.

 3. Katarina Ljungkvist permalink
  april 29, 2010 16:47

  Hej Louise!
  Jag tycker att folkpartiet verkligen jobbar för att få en utmärkt skola och det verkar vara Er huvudfråga inför valet. Absolut gillar jag det….. Men…..Ni är lite för försiktiga och otydliga när det gäller många andra frågor och syns inte så mycket som moderaterna. Av den anledningen vet man inte riktigt vad Ni står i många andra frågor vad gäller kommun, landsting både regionalt och centralt. Jag har ju ett stort förtroende för vår finansminister Anders Björk, som har arbetat med Sveriges ekonomi de senaste åren och det har han ju klarat galant.

  Det lilla jag har sett och läst om dig är ganska positivt så det är klart att jag kan stödja Dig. Vi tillhör ju alliansen båda två och vi behöver yngre kompetenta förmågor. Men…..även vi äldre behövs, vi har livserfarenhet och hög kompetens inom olika området. Eller hur?

  Jag är ny inom politiken, har gått moderaternas kandidatskola som jag tycker var mycket, mycket bra och vi har fått ett fantastiskt utbildnigsmaterial. Jag kommer nu i början av min karriär att kämpa för de frågor som ligger mig varmast om hjärtat inom vår kommun Höganäs. Frågor vad gäller havsmiljö, projekt hamnen, byggnationer nära havet är de främst av mina hjärtefrågor. Jag önskar och hoppas att det görs grundliga, undersökningar, analyser mm innan om tar dessa ansvarsfulla beslut dels för oss och dels för kommande generationer. Hoppas du stödjer mig i mitt arbete framöver i alliansens anda. Jag hoppas att vi snart träffas och får diskutera och prata om det som vi så innerligt arbetar för.

 4. louisestjernquist permalink*
  april 29, 2010 20:07

  Hej Katarina – så trevligt att du tycker jag är hyfsad! *ler*
  Håller helt med dig om att alla åldrar, och allt annat för den delen, behövs inom politiken. Alla generationers erfarenheter är av godo om man delar med sig och hittar gemensamma ytor att mötas på.
  Ser fram emot att träffa dig.
  Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: