Skip to content

Seminarium och föreläsningar

Livet med annorlundaskap

…likt naturkrafter – obevekligen och tålmodigt – kommer insikterna till dig…

Utmaning & Möjlighet
Att leva med en funktionshindrad är både mångfacetterat och komplicerat, men ger också en stark insikt och förståelse. Att aldrig ge upp får en helt ny innebörd. Ta del av denna varma, humoristiska och djupt självutlämnande föreläsning av Louise Stjernquist, förälder till en son med neuropsykiatriska funktionshinder – autism, hyperaktivitet och utvecklingsstörning.

De bortglömda syskonen
I livet med annorlundaskap finns det några huvudpersoner som hamnar vid sidan både i förhållande till hjälp och stödmöjligheter och relationsmässigt i familjen. Syskonproblematiken, detta sorgebarn och samvetssting, lyfts med värme och humor och belyser vikten av att hörsamma hela familjer och inte delar av dem. Vi diskuterar också mycket runt tid och vikten av självrespekt.

Förståelse & Insikt
Ett seminarie eller föreläsning riktad till personal inom försäkringskassa, socialförvaltningar, politiker, LSS handläggare, personliga assistenter och övriga som i sitt yrke ska bemöta, hantera och försöka förstå anhörigskap. Hur påverkar myndighetsaspekten familjen bakom den närstående? Är juridik och blankettifyllnad en självklar del av livet? En fördjupande och insiktshöjande föreläsning som lämnar varaktiga möjligheter till bättre relationer.

Samarbete & Utveckling
Friktioner och problem mellan anhöriga och personal vid avlastningshem, korttidsboenden eller boenden för funktionshindrade kan ibland vara påtagliga och svårlösta. Seminariet tar upp och belyser känslomässiga aspekter och vikten av fritänkande i relationer mellan personal och anhöriga. Ledorden är lyssna – våga – var flexibel.

Skräddarsy föreläsning
Du kan också skräddarsy din föreläsning eller seminarium. Ta kontakt med Louise Stjernquist för önskemål och upplägg.
Väljer ni seminarum varar det i 3 timmar inklusive pauser, enbart föreläsning varar i ca 1½ timme.

Kontakta för förfrågningar och offert.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: